sunnuntai 28. helmikuuta 2021

SIVISTYNYTTÄ KUNTAPOLITIIKKAA YHDENVERTAISESSA SUOMESSA

Politiikasta ja koulutuksesta kiinnostunut kuntavaaliehdokas Jyväskylästä


KM, Kasvatus- ja yhteiskunnallisten aineiden lehtori
Keljonkangas

p. +35850 5293 788, raili.paavonen(at)poke.fi, www.kunnvaaliraili.blogspot.fi


Oppiminen on oikeus.

Minulle tärkeinä kuntavaaliteemoina ovat peruskoulun jälkeisen ajan koulutuksen vaihtoehdot, jotka koskettavat nuoria, aikuisia sekä erityistä tukea tarvitsevia oppijoita, jotka elämäntilanteesta riippuen tarvitsevat koulutusta ja osaamisen lisäämistä. Lisäksi on huomattava, että syrjäytymisen riskiä pienentävät ja hyvinvointia tukevat koulutuspalvelut ehkäisevät työelämän ulkopuolella olevia tai työttömyysuhan alle joutuneita. Tarvitaan erilaisia koulutusratkaisuja osaamisen kehittämisessä kuten esimerkiksi oppisopimus on näistä hyvä vaihtoehto. 

Ammatillisen koulutuksen reformi uudisti yhteistyön yritysten ja kuntapuolen toimijoiden kanssa. Muuttuvissa tilanteissa on huolehdittava opettajien osaamisesta, niin, että ne vastaavat tämän hetken ja tulevaisuuden ammatillisiin haasteisiin. Ammattioppilaitoksen tärkein tehtävä on valmistaa osaavaa ja elinkeinoelämää palvelevaa työvoimaa Jyvässeudulle. Koulutuksen on joustettava työelämän muuttuvien tarpeiden mukaan. Toimiva koulutuskuntayhtymä on myös kaupungin vetovoimatekijä.

  • Jokaiselle peruskoulun päättävälle nuorelle opiskelu- tai työpaikka

  • yksikin syrjäytynyt nuori on liikaa

  • oppivelvollisuuden pidentämisen sijasta kuntien tulisi voida panostaa esi- ja perusopetukseen, tukipalveluihin ja toisen asteen opinto-ohjaukseen

  • oma lähikoulu on asuinpaikasta riippumatta turvallinen ja sisäilmaltaan terve

  • perusopetus tulee säilyttää lähipalveluna

  • toisen asteen opetus on laadullinen elinvoimatekijä


Jyväskylä on tärkeä kotikaupunkini. Se on minulle osaamisen, opiskelun ja monipuolisten kulttuuritarjonnan mahdollisuuksien kaupunki. Olen ollut Kokoomuksessa useita vuosia aktiivisena toimijana. Äänekoskella asuessani olin useissa luottamustehtävissä mm. kasvun ja oppimisen lautakunnan varsinaisena jäsenenä, Äänekosken Kokoomusnaiset ry:n ja Äänekosken kunnallistoimikunnan puheenjohtajana useita vuosia. 

Jyväskylässä Kokoomusnaisissa olen saanut vaikuttaa ja kehittää yhteiskunnallisia asioita. Vuosien varrella olen toiminut järjestötyössä aktiivisesti kuten Kokoomuksen kunnallisjärjestön, Jyväskylän Kokoomusnaisten ja Keski-Suomen Kokoomuksen toiminnassa. Keski- Suomen Kokoomusnaisten piirin puheenjohtajana vastaan kokoomusnaisten toiminnasta. Tehtävä on minulle suuri luottamus jäseniltä yhteisten asioiden hoidossa.  Kokoomuksen Naisten Liitossa edustan Keski-Suomen piiriä. Olen aitiopaikalla kehittämässä vastuullista kokoomuslaista politiikkaa yhdessä laajan liittohallituksen verkoston kanssa.



ÄÄNESTÄ NAISTA, KOKOOMUSLAISTA!

                                                                    #kokoomusnaiset


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti